De lekkerste recepten van de dag – 250 favoriete gerechten uit de keuken van Felix Wilbrink

Felix Wilbrink

ISBN: 9789493358669

Omvang: 272 pag.

Binding: gebonden

Prijs: 27,95

Excl. BTW €25,64

Verschijnt: november 2024

Beschrijving

VERSCHIJNT NOVEMBER 2024 – Ruim 3.000 recepten schreef Felix Wilbrink, als culinair redacteur, voor de Telegraaf. Iedere dag volgden honderdduizenden lezers zijn suggesties op stonden met zijn recepten in de keuken. Voor het eerst zijn een aantal van deze recepten nu gebundeld.

‘Hoe maak je een recept? Je gaat naar buiten en proeft de lucht. Wat proef je, kruiden? Of bloesem, of ruik de aarde na een donderbui, het vers gemaaide gras. Of de doppen van walnoten die in het gras liggen?
Dan kijk je naar de temperatuur. Zijn het kille avonden, trui aan, of zwoele dagen met ritselende blouses en vrije zinnen?
Dan gaan je terug naar binnen, naar je voorraadkast of koelkast en kijkt wat daar allemaal ligt. Alweer proeven nu, in je geheugen. Welk ingrediënt maakte dat gerecht nu ook alweer sterker. Of zal ik eens wat anders proberen? Grillen, bakken, smoren, stoven, koken, alles wervelt door mijn hoofd.
Ik maakte recepten voor alle lezers van De Telegraaf. Ik wist dat gemiddeld één miljoen Nederlanders die recepten lazen. 250 recepten heb ik voor deze culinaire bundel gekozen alleen maar omdat ik ze leuk vind en denk dat jullie ervan zullen genieten. En kookboek voor mensen die gewoon lekker willen koken.’

Felix Wilbrink is journalist geweest voor Het Nieuws van de Dag en De Telegraaf. Wilbrink kreeg voor zijn werk in 2010 de elfde en laatste Wina Born-prijs en in 2022 werd hij ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De lekkerste recepten van de dag – 250 favoriete gerechten uit de keuken van Felix Wilbrink” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *